Idén bakom Cleo föddes under en promenad sommaren 2016. Vi tänkte på hur otroligt många gräsmattor det finns i Sjundeå, och hur mycket jobb det läggs ner på att klippa alla dessa. Samtidigt visste vi att det är väldigt svårt att hitta sommarjobb i Sjundeå. Särskilt att hitta det allra första sommarjobbet är svårt då man inte har någon tidigare arbetserfarenhet och då man som ung kan ha svårt att söka jobb utanför den egna hemkommunen om man inte har körtkort etc. Många ungdomar jobbar redan nu med att klippa gräs och utföra andra tjänster åt familj och bekanta, men det är ofta småskaligt, och ingen riktig anställning att ha på sitt cv.
Vi började fundera på vad vi kunde göra för att förbättra situationen. Tanken på ett företag som anställer ungdomar och erbjuder tjänster föddes. Ungdomarna skulle få arbetserfarenhet och samtidigt erfarenhet av att skriva ansökan, göra upp ett cv, gå på anställningsintervju m.m. De skulle få ett riktigt arbetskontrakt och ett arbetsintyg i slutet av sommaren. Efter det skulle de säkert ha större chanser att hitta något annat sommarjobb nästa sommar. Samtidigt skulle Sjundeåbor få hjälp med uppgifter de inte hinner eller vill utföra själva.
Namnet Cleo är en ordlek som anspelar på franskans clé som betyder nyckel. Nyckeln återfinns i Sjundeås kommunvapen och kan ses som en symbol för kommunen. Samtidigt vill vi se oss som ett företag som hjälper in ungdomar på arbetsmarknaden, och tycker därför att nyckelsymboliken passar oss rätt bra.
Vi som håller i trådarna är mor och dotter. Cecilia Åkerlund-Biström jobbar som försäkringsmatematiker och Henrika Biström som lärare. Vi driver företaget på vår fritid och tar inte ut någon lön. Vi gör det här bara för att vi tyckte att det är en sak som bör göras.