Ajatus Cleon perustamisesta syntyi kävelyllä kesällä 2016. Ajattelimme miten paljon nurmikoita Siuntiossa onkaan, ja kuinka paljon ihmiset tekevät töitä pitääkseen niitä siistinä. Tiesimme myös, miten vaikeata on löytää kesätöitä Siuntiosta. Erityisesti ensimmäisen työpaikan löytäminen on vaikeata kun ei ole aiempaa kokemusta, ja ilman ajokorttia ei oikein voi mennä töihin muuallekaan. Monet nuoret leikkaavat nurmikoita ja tekevät muita pienempiä töitä kotonaan tai tuttavien luona jo nyt, mutta yleensä pienimuotoisesti. Ja ansioluettelosta jää uupumaan se aito työsuhde.

Rupesimme miettimään mitä voisimme tehdä asian eteen. Ajatus yrityksestä, joka palkkaa nuoria ja myy palveluja, syntyi. Nuoret saisivat työkokemusta ja samalla kokemusta työhakemuksen kirjoittamisesta, ansioluettelon laatimisesta, työhaastattelussa käymisestä ja lisäksi vielä työtodistuksen kesätyön päättyessä. Samalla siuntiolaiset saisivat apua töihin joita eivät ehdi tai halua tehdä itse.

Nimi Cleo on sanaleikki joka viittaa ranskankielen sanaa clé joka tarkoittaa avainta. Myös Siuntion kunnan vakuunassa on avain ja Cleo toimii Siuntiossa. Cleo haluaa avata työmarkkinoiden ovet nuorille, joten mielestämme avainsymboliikka sopii meille aika hyvin.

Cleoa pyörittää äiti ja tytär. Cecilia Åkerlund-Biström työskentelee vakuutusmatemaatikkona ja Henrika Biström opettajana. Johdamme yritystä vapaa-ajallamme, ilman palkkaa, hyvän asian takia.